Οι 5 καλύτερες πισίνες στο κέντρο της Αθήνας

Οι 5 καλύτερες πισίνες στο κέντρο της Αθήνας

Προφανώς, η λύση στον καύσωνα και τις ψηλές θερμοκρασίες είναι μια γερή άδεια για διακοπές και παραθερισμό σε κάποιο νησί. Αυτό, όμως, δεν είναι μια δυνατότητα που έχουν όλοι, πολλοί είναι υποχρεωμένοι να περάσουν αυτές τις μέρες στην πρωτεύουσα, πολύ περισσότερο να την περάσουν στο κέντρο της Αθήνας και χωρίς τη δυνατότητα των κοντινών παραλιών. Για αυτούς, λοιπόν, σημειώσαμε τις καλύτερες πισίνες που μπορούν να επισκεφτούν αν θέλουν να δροσιστούν χωρίς να μετακινηθούν και την επόμενη να πάνε πάλι στη δουλειά τους.

 

President Hotel

Ξεκινάμε από την εντυπωσιακότερη, την προεδρική. Η ταράτσα του President είναι μια εμπειρία μόνη της, είναι στον 21ο όροφο και έχει θέα το άπειρο. Η πισίνα λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 7 κάθε απόγευμα, είναι κυρίως για τους ενοίκους αλλά είναι ανοιχτή στο κοινό.  Ανάμεσα στους παρευρισκομένους θα βρείτε μέχρι και τουρίστες που έχουν προσθέσει αυτή την πισίνα στη bucket list της διαμονής τους στην Αθήνα. Η είσοδος είναι στα 20 ευρώ τις καθημερινές και στα 30 τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα.

 

Hilton Athens Hotel

Η πισίνα του Hilton δεν είναι η ψηλότερη αλλλά είναι η μεγαλύτερη. Πρόκειται για μια κανονική 25άρα με 4 μέτρα μέγιστο βάθος και θεωρητικά μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για προπόνηση κολύμβησης. Στην πράξη μπορείτε να ευχαριστηθείτε την κολύμβηση, να κάνετε μερικές διαδρομές πάνω-κάτω και όχι απλά να δροσιστείτε. Η μία και μόνη επίσκεψη κοστίζει 25 ευρώ τις καθημερινές και 40 ευρώ τα Σαββατοκύριακα αλλά είναι πραγματική εμπειρία. Αν σκοπεύετε να περάσετε το καλοκαίρι στην Αθήνα, μία μηνιαία κάρτα δεν είναι καθόλου κακή ιδέα.

 

Radisson Blu Park Hotel


Αυτή η πισίνα είναι κυριολεκτικά στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στο Πεδίον του Άρεως, 28ης Οκτωβρίου και Αλεξάνδρας. Από την ταράτσα του ξενοδοχείου μπορείτε να δείτε τον Λυκαβηττό και το πάρκο όπως δεν τα έχετε δει ποτέ. Είναι μάλιστα και από τις πιο οικονομικές επιλογές με 25 ευρώ είσοδο και μηνιαία συνδρομή στα 280 ευρώ.

 

St George Lycabettus

Είναι η παραδοσιακή, η Κυρία, η Αθηναία. Αν θες να κάνεις βουτιά και πριν την είσοδο στο νερό να βλέπεις την Ακρόπολη, αυτή είναι η επιλογή σου.

 

Athenaeum Intercontinental

Η πισίνα του Atheneum Intercontinental πάει κόντρα στις συμβάσεις και είναι μεταμορφωμένη σε κήπο με ελάχιστη θέα. Είναι περισσότερο lounge bar και είναι αρκετά ακριβή, ακόμα και για τους επισκέπτες. Αν, ωστόσο, ψάχνετε το διαφορετικό, αυτή η επιλογή είναι μονόδρομος κάτι που αποτυπώνεται και στην τιμή με 80 ευρώ για ένα superior δωμάτιο με δικαίωμα χρήσης της πισίνας.