Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα 5-6/2

Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα 5-6/2

Θανάσης Βασιλόπουλος "My way"

 

Στο μαγικό αυτό ταξίδι, η συνοδεία των οργάνων από το συμφωνικό σύνολο Foux ensemble, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Ζαχαρίου, συμβάλλει στη δημιουργία μιας ονειρικής μουσικής αναδρομής, εξυψώνοντας έτσι τον αέρινο ήχο από το κλαρίνο του Θανάση Βασιλόπουλου.

Η ερμηνεία των τραγουδιών τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, επιλέχτηκε να γίνει από ανθρώπους που έχουν γευτεί και έχουν πρωταγωνιστήσει στο σανίδι του θεάτρου. Έτσι, οι Θανάσης Αλευράς, Μπέσυ Μάλφα, Μέμος Μπεγνής και Τάνια Τρύπη αναλαμβάνουν αυτή τη φορά με τη φωνητική και όχι την υποκριτική τους ικανότητα.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα, το εμβληματικό My way του Frank Sinatra, αποκτά μια μοναδική ταυτότητα από τον ιδιότυπο ήχο του Θ. Βασιλόπουλου, που κατά καιρούς επαινέθηκε τόσο από τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, όσο και από μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες. Θα παιχτούν διασκευασμένα ορχηστρικά αλλά και θα ερμηνευτούν τραγούδια, όπως το βραβευμένο με Oscar Chariots of fire, το αισιόδοξο La vita e bella, το θεατρικό Memories, το μυθικό και επίσης βραβευμένο με Oscar The Godfather, το Singing in the rain, η μελωδία της Φαίδρας, το Χάρτινο το φεγγαράκι και πολλά... πολλά... άλλα.

 

Βουκουρεστίου 5 Τηλέφωνο: 210-3213100
 

Εισιτήρια

VIP: 60€
Διακεκριμένη: 50€
Α’ Ζώνη: 40€
Β’ Ζώνη: 30€
Γ’ Ζώνη: 20€
Δ’ Ζώνη: 15€

Προπώληση:
viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Viva Kiosk​

 

5/2-21:00

  

Drums & Voices στο Gazarte

 

Μια πρωτότυπη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Gazarte, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, ώρα 20.30. Εννιά καλλιτέχνες θα μας χαρίσουν μια βραδιά με συνοδεία τα drums, ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια.

Συμμετέχουν οι: Γιώτα Νέγκα, Γιάννης Κότσιρας, Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, Λαμπρινή Καρακώστα, Μαρία Παπαγεωργίου, Πέτρος Μάλαμας, Παυλίνα Βουλγαράκη και Χριστίνα Μαξούρη.

Drums: Νίκος Παπαβρανούσης

Τα έσοδα θα διατεθούν για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ "Super Salt Peanuts".

 

Βουτάδων 32-34 Τηλέφωνο: 2103452277, 2103460347

 

5/2-20:30

 

Γενική είσοδος: 8€

Σημεία προπώλησης: viva.gr, 11876, Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης βιβλιοπωλεία 

4 Πιάνα, 4 Πιανίστες στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ

 

4 Πιάνα, 4 Πιανίστες, ένα πρόγραμμα που έχει ενθουσιάσει και τους πιο απαιτητικούς ακροατές  έρχεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), τη Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου, στις 20.30.

Ο Γιάννης Βακαρέλης, ο Κυπριανός Κατσαρής, ο Γιώργος Λαζαρίδης και ο Αχιλλέας Γουάστωρ, τέσσερις διεθνούς φήμης πιανίστες, δίνουν άλλη πνοή σε γνωστά έργα του κλασσικού ρεπερτορίου, στο πλαίσιο της μουσικής ενότητας Cosmos του ΚΠΙΣΝ, που μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε διαφορετικά μουσικά σύμπαντα στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. 

Οι τέσσερις πιανίστες παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα που συνδυάζει έργα γραμμένα για παραπάνω από ένα πιάνο, με ορχηστρικά έργα που έχουν μεταγραφεί για τέσσερα πιάνα, προσκαλώντας μας να τα ανακαλύψουμε εκ νέου, όσο οικεία και αν μας είναι. 

Πρόγραμμα

• A’ Μέρος

Richard Wagner: Εισαγωγή από την όπερα Tannhäuser (μεταγραφή για τέσσερα πιάνα: Carl Burchard)
Antonin Dvořak: Σλαβικός Χορός Αρ. 2 σε Μι ελάσσονα, Έργο 72, για τέσσερα χέρια (Γιώργος Λαζαρίδης - Γιάννης Βακαρέλης)
Αntonio Vivaldi: Η Άνοιξη, Κοντσέρτο Aρ. 1 σε Μι μείζονα, Έργο 8, RV 269, από τις Τέσσερις Εποχές (μεταγραφή για τέσσερα πιάνα: Νικόλας Οικονόμου)
Georges Bizet: Φαντασία Κάρμεν (μεταγραφή για τέσσερα πιάνα: Αχιλλέας Γουάστωρ

• Β’ Μέρος

Franz Liszt: Rákócsy March σε Λα ελάσσονα, S. 244/15, για τέσσερα πιάνα
Sergei Rachmaninoff: Ταραντέλα από την Σουίτα Αρ. 2, Έργο 17, για δύο πιάνα (Κυπριανός Κατσαρής - Αχιλλέας Γουάστωρ)
Maurice Ravel: Bolero (μεταγραφή για τέσσερα πιάνα: Jacques Drillon)
Μίκης Θεοδωράκης: Σουίτα Ζορμπάς (μεταγραφή για τέσσερα πιάνα: Αχιλλέας Γουάστωρ

Η διάρκεια της εκδήλωσης είναι 90 λεπτά. Συμπεριλαμβανομένου δεκάλεπτου διαλείμματος.

 

Ευριπίδου και Λ.Συγγρού Τηλέφωνο: 2168091001, 002, 003

 

5/2-20:30

 

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή. 
Η προεγγραφή για τα Μέλη (ορισμένος αριθμος θέσεων) θα ξεκινήσει στις 29/1 στις 12.00.
Η προεγγραφή για το κοινό θα ξεκινήσει στις 30/01 στις 13.00 εδώ.
Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά άνω των 6 ετών. Μετά την έναρξη, η είσοδος θα είναι δυνατή μόνο στο διάλειμμα, ή σε περίπτωση παύσης.  

Βασίλης Τσοκόπουλος έκθεση "Το νησί"

 

Από την Τρίτη 06 μέχρι την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, βλέπουμε τον κόσμο μέσα από την ματιά του Βασίλη Τσοκόπουλου, στην έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Το νησί" στην γκαλερί του Black Duck.

O Βασίλης Τσοκόπουλος πέρασε το μισό της περσινής χρονιάς, από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο στην Τήνο, ζωγραφίζοντας με το καβαλέτο εκστρατείας, παρακολουθώντας ταυτόχρονα τον εαυτό του, τον άνθρωπο της πόλης, να ενσωματώνεται στην ζωή του μικρού χωριού με τους ελάχιστους μόνιμους κατοίκους και να ευθυγραμμίζεται με τους φυσικούς ρυθμούς του νησιώτικου τοπίου. Τα έργα εκτέθηκαν τον Αύγουστο 2017 στο πολιτιστικό κέντρο της Καρδιανής. Η έκθεση στην γκαλερί του Black Duck, αποτελεί συνέχεια. Κάποια από τα έργα εκτίθενται για δεύτερη φορά, ενώ τα υπόλοιπα έγιναν στον απόηχο της ανάμνησης. 

Εγκαίνια: Τρίτη 06 Φεβρουαρίου 2018 στις 19.30

 

Black Duck Multiplarte

 

Είσοδος ελεύθερη.

 


 

"They"

 

Πώς ορίζεται το φύλο; Πόσο ρευστή είναι η σεξουαλικότητα; Πώς αποδίδεται η ταυτότητά μας κοινωνικά; Τι σημαίνει ταυτότητα; Πώς επιλέγουμε μία ταυτότητα;

Στην πιο πρόσφατη χορογραφική δουλειά της, η Μαριάννα Καβαλλιεράτου δημιουργεί ένα ντουέτο για δύο άντρες ερμηνευτές και, με διάθεση ποιητική, μας βάζει σε τροχιά γύρω από τη συνάντηση των δύο αυτών πλασμάτων. Μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, μέσα από την επιθυμία του προσδοκώμενου ή την αναπόληση του χαμένου, με θολό σεξουαλικό πρόσημο, μας βυθίζει στο μικρόκοσμο και το σύμπαν των δύο πρωταγωνιστών που άλλοτε συνυπάρχουν αρμονικά και άλλοτε αντικρούονται. Άλλοτε συναντιούνται και άλλοτε χάνονται.
 

Bios

5/2 και 6/2 στις 21:00

 

Εισιτήρια

12€ (Κανονικό), 8€ (Μειωμένο–Φοιτητών, Ανέργων, Άνω των 65, ΑΜΕΑ)

​Προπώληση:
viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Viva Kiosk​

  

Tai Chi στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

 

Μία αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη εξελιγμένη σε μία ευχάριστη και χαμηλής έντασης μορφή άσκησης. Κινήσεις που εκτελούνται με αργό, εστιασμένο τρόπο και συνοδεύονται από βαθιά αναπνοή βοηθώντας στη μείωση του στρες και στην αύξηση της ευελιξίας και της ισορροπίας. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

• Τρίτη 06, 13, 20, 27/02 | 16.30-17.45 Πευκώνας
• Σάββατο 03, 10, 17, 24/02 | 08.30-09.45 Ξέφωτο

Μέχρι 30 συμμετοχές

 

Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας.