Τι συμβαίνει στην Αθήνα 10-11/1

Τι συμβαίνει στην Αθήνα 10-11/1

Κατερίνα Πολέμη στο Half Note

 

Η Κατερίνα Πολέμη στήνει μια προσωπική παράσταση για δυο βράδια στο Half Note Jazz Club.

Μόνη με την κιθάρα της διαλέγει ελληνικά τραγούδια αγάπης, γνωστά ξενόγλωσσα και δικά της κομμάτια για να σταθεί στην σκηνή μπροστά μας και να ενώσει τις εικόνες που μας έχει δημιουργήσει στην μουσική της πορεία στην Ελλάδα αλλά και στη Βραζιλία. Τραγούδια όπως το "Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει", το "Μη μιλάς άλλο για αγάπη", αλλά και "Της μιας δραχμής τα γιασεμιά" παρέα με τα δικά της όπως "Το βαλς του Ορφέα" σε καινούρια εκτέλεση.

 

Half Note Jazz Club

 

10/1 και 11/1-21:00

 

Είσοδος: 15€ (με τραπέζι)
10€ όρθιοι
Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό.

Σημεία προπώλησης:
viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload, Media Markt, viva kiosk, Τεχνόπολη, Ευριπίδης βιβλιοπωλεία
Κρατήσεις: 210 9213310
Προώληση εισιτηρίων: viva.gr

  

Μια συνομιλία με τους Gilbert & George στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Το εμβληματικό δίδυμο της σύγχρονης τέχνης, Gilbert & George, σε μία αντισυμβατική ανοιχτή συζήτηση στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με συντονιστή το συγγραφέα Michael Bracewell.

O Gilbert Proesch και ο George Passmore συναντήθηκαν ως φοιτητές στο Saint Martin’s School of Arts το 1967. Από τότε, και για πλέον 40 χρόνια, ως ζωντανά γλυπτά, δημιουργούν μια σκληρή, ιδιότυπη, ποιητική και συγκινησιακά φορτισμένη πρωτόγονη Αντι-Τέχνη, στην οποία η τάξη και η τρέλα βρίσκονται σε διαρκή ένταση μεταξύ τους. Τα έργα τους προβοκάρουν και θίγουν θέματα όπως η βία, ο ρατσισμός, οι διακρίσεις κατά των μειονοτήτων, ο αλκοολισμός και η σεξουαλικότητα, ενώ δεν διστάζουν να ερευνήσουν τις πιο σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης φύσης, χρησιμοποιώντας ακόμη και λέξεις και εικόνες που θεωρούνται προκλητικές. Η αρμονική σχέση των δύο καλλιτεχνών σε κάθε τους εμφάνιση και η αμεσότητα του λόγου τους διαμορφώνουν μια τέχνη προσεγγίσιμη από όλους. Ωστόσο, αναζητούν διαρκώς νέους τρόπους έκφρασης και επιχειρούν να εκθέτουν τον θεατή στη διαφορετικότητα, δοκιμάζοντας τις αντιδράσεις του.

Βάση τους αποτελεί το Λονδίνο, τα έργα τους, όμως, συμπεριλαμβάνονται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές σε ολόκληρο τον κόσμο (Σικάγο, Μπιλμπάο, Δουβλίνο, Κωνσταντινούπολη, Στοκχόλμη Νέα Υόρκη, Κολονία, Λος Άντζελες, Σίδνεϋ, Άμστερνταμ, Λονδίνο κ.α.).

Στην εκδήλωση θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.

 

Ευριπίδου και Λ.Συγγρού Τηλέφωνο: 2168091001, 002, 003

 

10/1-19:30

 

Είσοδος ελεύθερη.

  

Έκθεση φωτογραφίας "Αποτυπώματα - Ίχνη"

 

Από την ομάδα "Συμπληγάδα".

Εγκαίνια: Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, 20:00

Αποτυπώματα είναι τα ίχνη της ανθρώπινης παρουσίας στον δημόσιο χώρο ή στην ιδιωτική και την προσωπική σφαίρα, άλλοτε πραγματικά και άλλοτε συμβολικά ή εννοιακά. Είναι εκείνα τα ίχνη που αφορούν κυριολεκτικά ή μεταφορικά ορόσημα, σύνορα, ή σημεία αναφοράς αλλά και ατομικούς χώρους, πάντοτε όμως τόπους προσδιορισμένους σε μια εννοιακή διάσταση.

Η έκθεση "Αποτυπώματα - Ίχνη" είναι η πιο πρόσφατη δουλειά της φωτογραφικής ομάδας "Συμπληγάδα". Η φωτογραφική ομάδα δημιουργήθηκε το 2005 από τον φωτογράφο Δημήτρη Κοιλαλού.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Μαίρη Γρηγοροπούλου-Γκλένιστερ, Μαίρη Δημητρίου, Λεωνίδας Λεωνίδου, Μαρία Μαζαρού, Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος, Μαίρη Μιχοπούλου, Μαργαρίτα Νειάδα, Νένα Παναγάκου, Δέσποινα Ρισσάκη, Ρομίνα Σιατερλή και Έφη Συρβίτη.

 

Booze Cooperativa

10/1 και 11/1-11:00-21:00

 

Είσοδος ελεύθερη.

  

Σεμινάριο Creative Mobile Photography

 

Με τον Κωνσταντίνο Μπελιά θα δούμε τη φωτογραφία σαν ένα δημιουργικό τρόπο έκφρασης στην εποχή των υπερσύγχρονων smartphones των πολλών megapixels που καθημερινά έχουμε στην τσέπη μας. Θα μιλήσουμε για τεχνικές επεξεργασίας μέσα από διάφορα apps, θα εξετάσουμε και θα σχολιάσουμε φωτογραφίες, θα μιλήσουμε για φως, σκιές και χρώματα και θα αναπτύξουμε τη μοναδική προοπτική του καθενός με φόντο την Αθήνα. Γιατί η φωτογραφία δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε, είναι αυτό που νιώθουμε, μια μικρή ιστορία που θέλουμε να διηγηθούμε σε σύντομο χρόνο.

Το workshop περιλαμβάνει και έναν φωτογραφικό περίπατο στη γειτονιά του Ψυρρή.

Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε μαζί σας το Android ή iPhone smartphone σας.

Συνολική διάρκεια σεμιναρίου: 4 δίωρες συναντήσεις

Ημερομηνία Έναρξης: Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, 18.30-20.30
Τελευταία συνάντηση: Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, 18.30-20.30

 

Fårö - Faro

 

Κόστος συμμετοχής:
60€ + 24% ΦΠΑ
50€ + 24% ΦΠΑ (για φοιτητές & ανέργους)

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και η κράτηση θέσης μέσω προκαταβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις ενδιαφέροντος:
Τηλ. επικοινωνίας 210 7717544
mail: info@faro.gr
www.faro.gr
Έβρου 14, 11527