Τι συμβαίνει στην Αθήνα 4-5/1

Τι συμβαίνει στην Αθήνα 4-5/1

"Άρωμα Βιέννης III"

 

Ένα λαμπερό καλωσόρισμα για την καινούργια χρονιά με βαλς, πόλκες και μαζούρκες από τη Βιέννη.

Oι πρώτες νότες του 2018 στο Μέγαρο Μουσικής μας μεταφέρουν σε ένα ονειρικό ταξίδι στην αυτοκρατορική Βιέννη! Οι Μουσικοί της Καμεράτας, το αθηναϊκό σύνολο με την διεθνή ακτινοβολία, με επικεφαλής τον υποψήφιο για Grammy Γιώργο Πέτρου, γιορτάζουν την καινούργια χρονιά, την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

 

Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι: 9€ 
Ζώνη Ε: 12€ 
Ζώνη Δ: 18€ 
Ζώνη Γ: 26€ 
Ζώνη Β: 32€ 
Ζώνη Α: 38€ 
Διακεκριμένη Ζώνη: 45€ 

  

"Εκκρεμότητα" του Τσιμάρα Τζανάτου στο Θέατρο Αργώ

 

Η Εκκρεμότητα (Suspense) του Τσιμάρα Τζανάτου, έχοντας "συναντηθεί" με διαφορετικές ομάδες κοινού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από τα Riverside Studios στις όχθες του Τάμεση ως μονόλογος, και την Ομόνοια στο φουαγιέ του Εθνικού Θεάτρου και στο Αγγέλων Βήμα σε μια παράσταση που ενεγράφη καλλιτεχνικά, μέχρι και τη Βαρβάκειο Αγορά ως in-situ performance, έρχεται με το νέο έτος για να μας φέρει σε ένα "από κοινού"/θεατρικό τετ-α-τετ με τον εαυτό μας, επικοινωνώντας τις κρυφές πτυχές του "άλλου" μέσα μας και να συναντηθούμε με όσα αποφύγαμε.

Ένα σύγχρονο θεατρικό έργο για την απολεσθείσα ταυτότητα του ανθρώπου, μια Queer ανάγνωση της ύπαρξης, πριν ο όρος Queer γίνει μόδα και ξηροκάρπια στο ουίσκι του νέο-μικροαστισμού.

 

SMALL ARGO FULL OF ART

 

4/1-21:15

 

Εισιτήρια

€12, €10 (μειωμένο), €5 (ανέργων και ατέλειες)

Πληροφορίες-Ταμείο θεάτρου: 210 520 1684

  

Κατερίνα Μωραΐτου-Μαρκιανού έκθεση "Δοκιμές – Ερεθίσματα"

 

Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου η γκαλερί "7" παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνα Μωραΐτου-Μαρκιανού με τίτλο: "Δοκιμές – Ερεθίσματα".

H Κ. Μωραΐτου – Μαρκιανού μας λέει για τη δουλειά της: 
"Από μικρή μου άρεσε να παρατηρώ και να αποτυπώνω ανθρώπους και ιδιαίτερα πρόσωπα. Τα τελευταία χρόνια έχω επικεντρωθεί στο θέμα αυτό ακολουθώντας το ένστικτό μου και οποιαδήποτε ιδέα μου βγαίνει αυθόρμητα, δουλεύοντας με μολύβι και δοκιμάζοντας μαζί το χρώμα. Επιλέγω να ζωγραφίσω οποιοδήποτε πρόσωπο με εμπνέει για να αποτυπώσω την ιστορία του, τις πράξεις του, τα συναισθήματά του, τον χαρακτήρα του ή ό,τι άλλο με συγκινεί ή μου κεντρίζει το ενδιαφέρον στη ζωή του. Έτσι, τα έργα μου έχουν να κάνουν με θέματα που μας απασχολούν όλους όπως η ομορφιά, η φιλαρέσκεια, η φήμη, η κατάθλιψη, η άμιλλα, η εξουσία, η τραγωδία, η αδικία, η υγεία, η χαρά, η αισιοδοξία και πάνω απ’όλα η αγάπη".
 

GALLERY 7

 

4/1-11:00-14:00 και 18:00-21:00

 

Είσοδος ελεύθερη.

  

Ψαραντώνης - Νίκη Ξυλούρη "Εκειά που σμίγουν οι καιροί"

 

Στις νέες του εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club, ο Ψαραντώνης θα μας ταξιδέψει από την Παρασκευή 5 έως τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου "Εκειά που σμίγουν οι καιροί".

 

5/1-22:30

 

Εισιτήρια

 

Είσοδος: 15€ (μπαρ), 20€ (Β’ Ζώνη), 25€ (Α’ Ζώνη) 

Την Δευτέρα 8/1 έκπτωση 5€ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές.

Προπώληση: www.viva.gr 
Καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης.
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310 

  

Gumbo Ya Ya ft Sugahspank στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Οι Gumbo Ya Ya σε μια εορταστική συναυλία με μουσική της Νέας Ορλεάνης ειδικά για το κοινό του ΚΠΙΣΝ.

Πριν από 6 χρόνια, όταν ο Αμερικανός πιανίστας John Higgings ήρθε να ζήσει στην Αθήνα, συγκέντρωσε γύρω του μια ομάδα μουσικών με σκοπό να παίξουν την αγαπημένη του μουσική, την αυθεντική Jazz & Blues της Νέας Ορλεάνης, της πόλης με την ίσως κυριότερη επιρροή στη σύγχρονη δυτική pop. Το σχήμα άρχισε να εμφανίζεται στο εστιατόριο που διατηρεί ο John και η φήμη του εξαπλώθηκε σύντομα από στόμα σε στόμα. 

Η μουσική των Gumbo Ya Ya συνδυάζει τους ξεσηκωτικούς ρυθμούς με τη χαρούμενη funky διάσταση των χάλκινων πνευστών. Τη συνταγή συμπληρώνει με τη βαθιά εκφραστική φωνή της η Πειραιώτισσα Sugahspank!, η οποία δεν σταματά να πειραματίζεται με λιγότερο δημοφιλή είδη.

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Ευριπίδου και Λ.Συγγρού Τηλέφωνο: 2168091001, 002, 003

 

5/1-21:00

Είσοδος ελεύθερη.

  

Dj Pascal – Holy Deep στο Faust

 

Την Παρασκευή 5/1 στις 22:00 το FAUST Bar-Theatre-Arts υποδέχεται τον Dj Pascal – Holy Deep στα dexx του.

 

FAUST

Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12 Τηλέφωνο: 2103234095

 

Είσοδος ελεύθερη, υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.