Το vegan σουβλάκι της Αθήνας έχει όνομα και αυτό είναι Amanita Grill!

Το vegan σουβλάκι της Αθήνας έχει όνομα και αυτό είναι Amanita Grill!

Επιθυμία τους; πολύ απλά να μοιραστούν τις αγαπημένες τους γεύσεις! Με κύριο υλικό το μανιτάρι, η κουζίνα τους στηρίζεται στην Μεσογειακή φυτική διατροφή.

 

“Μαγειρεύουμε με αγάπη, χρησιμοποιώντας επιλεγμένα υλικά από μικρούς παραγωγούς. Κριτήριο μας είναι η ποιότητα και η γεύση της πρώτης ύλης”.

 

“Αναζητούμε προμηθευτές που ενστερνίζονται τις βιολογικές πρακτικές, το σεβασμό στη φύση και σε όλα τα έμβια όντα. Επιδίωξή μας είναι να αφήνουμε το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα στο περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιούμε συσκευασίες που είναι ανακυκλώσιμες και βιοδιασπώμενες, καθώς και καθαριστικά φιλικά προς το οικοσύστημα, χωρίς δοκιμαστικές εφαρμογές – πειράματα σε άλλα έμβια όντα”.

 

 

atk_9899.jpg

 

Αυτή είναι η φιλοσοφία του Αντώνη και Βασίλη Μαργαρίτη, των ιδιοκτητών του Amanita Grill, που εμπνεύστηκε το όνομα του από μία μεγάλη οικογένεια-κατηγορία μανιταριών!

Συγκεκριμένα, Amanita είναι ένα γένος μανιταριών που περιλαμβάνει 65 είδη. Στο Amanita χρησιμοποιούν πορτομπέλο και πλευρώτους, που μαρινάρονται με μπαχαρικά και στη συνέχεια σοτάρονται στο γκριλ. 

Το μαγαζί βρίσκεται στο νούμερο 43-45 της οδού Θεμιστοκλέους και έχει φέρει την επανάσταση τόσο στους χορτοφάγους όσο και σε όλους τους υπόλοιπους που ορκίζονται στο όνομα ενός γύρου χοιρινού ή κοτόπουλου!

 

Η αντιπρόταση; Γύρος μανιταριού, αβοκάντο, φυτκή μαγιονέζα από βιολογικό γάλα σόγιας, σουτζουκάκια από φακή , τυρί αμυγδάλου και ήδη μας τρέχουν τα σάλια! Κι όλα αυτά στην απίστευτη τιμή των 2,50 ευρώ για κάθε τυλιχτό που παίρνετε (αυτό θα πει value for money) και φυσικά δεν πρόκειται με τέτοια συστατικά να πεινάσετε.

 

 

atk_9895.jpg

 

Κρεατοφάγοι και μη, δεν μπορούμε παρά να πιστεύσουμε σε αυτούς τους μαγικούς γαστρονομικούς συνδυασμούς!

 

Α και ξέχασα να σας πω, (για όσους αντέχουν κι άλλο, με “στροφή” σε πιο γλυκές γεύσεις), για επιδόρπιο το Amanita Grill διαθέτει γλυκό ημέρας, οπότε δεν έχετε παρά να τους ρωτήσετε! Σίγουρα δε θα ναι από τα συνηθισμένα πιάτα που τρώτε ή μπορείτε να βρείτε εύκολα κι αλλού!