Τι θα δούμε από 26/4/2018 στο σινεμά;

Πως δημιουργήθηκαν τα εφέ του Infinity War;

Νέα υπερηρωική εβδομάδα έρχεται στα σινεμά.

 

Οι Avengers έρχονται στα σινεμά με το Infinity War, για να δώσουν επιτέλους την ταινία που προετοίμαζαν χρόνια τώρα. Όλα οδηγούσαν στον Thanos. Και αν και το σχέδιο του μοιάζει κάπως παρωχημένο, να μαζέψει 6 πετράδια που συγκεντρωμένα έχουν δύναμη με την οποία τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί (ναι σχεδόν κάθε κακός στο σύμπαν του φανταστικού έχει παρόμοιο σχέδιο) ωστόσο το καλό με τον Thanos είναι ότι ο χαρακτήρας του δεν μοιάζει μονοδιάστατος, σε αρκετά σημεία παρουσιάζει μια πραότητα και μια συμπάθεια ακόμα και στους αντιπάλους του, ως αντιήρωας ξεφεύγει λίγο από το πρότυπο του απόλυτα κακού ή και σχιζοφρενή, και πραγματικά δείχνει έντονα πεπεισμένος πως ο στόχος του είναι η μόνη λύση για την ευημερία του σύμπαντος. Στο σύνολο της η ταινία είναι υπερπλήρης, φυσικά, από ήρωες οπότε τα κομμάτια τους στην οθόνη είναι σχετικά μικρά για να προλάβουν να χωρέσουν όλοι. Το καλό με το φιλμ είναι ότι επιτέλους μετά από χρόνια νιώθεις ότι βλέπεις μια ολοκληρωμένη δουλειά, και όχι μια παύση πριν την επόμενη ταινία (σαν κάποιο τηλεοπτικό επεισόδιο).

 

Στο «Carbone» καθώς κινδυνεύει να χάσει την επιχείρησή του λόγω ρευστότητας και αναζητώντας έναν τρόπο να βγάλει γρήγορα χρήματα ώστε να μπορέσει να σώσει τόσο τη δουλειά του όσο και την αξιοπρέπειά του, ο Αντουάν, ένας επιχειρηματίας, καταστρώνει ένα σχέδιο για την κλοπή των φορολογικών κονδυλίων που διανέμει η γαλλική κυβέρνηση, στο πλαίσιο μιας αναδυόμενης αγοράς γύρω από το εμπόριο δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων CO2. Ένα σχέδιο που εξελίσσεται στη ληστεία του αιώνα και χαρακτηρίζεται από διαφθορά, προδοσία και δολοφονίες.

 

Στο «The Farthest» το 1977 μια ομάδα σπουδαίων επιστημόνων της NASA εκτόξευσε το διαστημόπλοιο Voyager που, με υπολογιστική μνήμη μικρότερη από 1/260.000 της μνήμης ενός σύγχρονου κινητού τηλεφώνου, ξεκίνησε να εξερευνήσει τα πιο απόμακρα σημεία του ηλιακού μας συστήματος.

 

Στο «Ma Famille t' Adore Déjà» ο Ζουλιέν είναι ένας ντροπαλός 30άρης, ειδικός στους υπολογιστές, που ερωτεύεται την όμορφη δημοσιογράφο Εύα. Η σχέση τους προχωράει και το ζευγάρι αποφασίζει να παντρευτεί, έτσι ήρθε η ώρα ο Ζουλιέν να γνωρίσει την οικογένεια της Εύας. Αποφασίζουν λοιπόν να πάνε όλοι μαζί μια εκδρομή που θα τους μείνει αξέχαστη.

 

Στο «Fortunata» Το πορτρέτο μιας γυναίκας που τα βάζει με όλους και με όλα στην προσπάθειά της να κάνει πραγματικότητα το μικρό όνειρό της στα περίχωρα της Ρώμης, έχοντας να αντιμετωπίσει μια δύναμη που έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με αυτό που σημαίνει το όνομά της.

 

Στο «La Douleur» όταν ανακαλύπτει δυο παλιά τετράδια σε ένα ξεχασμένο κουτί, η Μαργκερίτ Ντυράς θυμάται το παρελθόν της και τον ανυπόφορο πόνο του να περιμένεις. Στη Ναζιστική Γαλλία του 1944, η νεαρή και ταλαντούχα Μαργκερίτ είναι ενεργό μέλος της αντίστασης μαζί με τον άντρα της Ρομπέρ Αντέλ. Όταν η Γκεστάπο απαγάγει τον Ρομπέρ, η Μαργκερίτ μπαίνει σε έναν απελπισμένο αγώνα να τον φέρει πίσω.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και ημέρες και ώρες προβολών κάντε κλικ ΕΔΩ.