Η Ελένη Τσαλιγοπούλου τραγουδά για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου τραγουδά για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) διοργανώνει μια μεγάλη μουσική εκδήλωση την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 στο PassPort Κεραμεικός, με τη συμμετοχή της Ελένης Τσαλιγοπούλου, των Bogaz Musique και των Encardia.

Με σύνθημα «δεν είσαι η μόνη - δεν είσαι μόνη» η εκδήλωση πραγματοποιείται με στόχο να αναδείξει το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών στη χώρα μας και να παροτρύνει όλες εκείνες τις γυναίκες που υποφέρουν και αποσιωπούν το γεγονός, να απευθυνθούν στις δομές της ΓΓΙΦ.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, ενώ το πρόγραμμα θα ανοίξει η Χριστίνα Γεράκη (τραγούδι-κιθάρα), η Καλλιόπη Βασιλείου (τραγούδι-λύρα) και ο Πάνος Γρηγοριάδης (κρουστά).

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη για τα γυναικεία ζητήματα, ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της Γενικής Γραμματέα κ. Φωτεινής Κούβελα και μαζί με τους Bogaz Musique θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια από την παράδοση, το ρεμπέτικο, το λαϊκό, κομμάτια μεγάλων δημιουργών, σύγχρονα και κλασσικά, αλλά και καινούρια τραγούδια από το νέο της άλμπουμ με τους Boğaz Musique.

 

Οι Encardia θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο όπως και η μουσική τους από τη Νότια Ιταλία όπου στην πεδιάδα του Salento της Νότιας Ιταλίας ο ταραντισμός αποτελούσε συχνά το καταφύγιο καταπιεσμένων γυναικών σαν μια διαδικασία εκτόνωσης-θεραπείας ενάντια στη βίαιη συμπεριφορά των ανδρών ή την εκμετάλλευση των αφεντικών τους.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, υπενθυμίζοντας ότι δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση και τιμάται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο στις 25 Νοεμβρίου 1960.

Πληροφορίες

Passport Κεραμεικός: Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος, Αθήνα, τηλ. 210 5222203

Ώρα Έναρξης: 21.00