Το 'Ευχαριστημένο" της Μαρίνας Καραγάτση στο Θέατρο Πορεία

Το 'Ευχαριστημένο" της Μαρίνας Καραγάτση στο Θέατρο Πορεία

«Το Ευχαριστημένο», το μυθιστόρημα της Μαρίνας Καραγάτση που απέσπασε το Βραβείο του περιοδικού «Διαβάζω» το 2009, θα παρουσιαστεί στο θέατρο Πορεία,  από 22 Φεβρουαρίου του 2018 στο Θέατρο Πορείασε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.

Η διασκευή, που μετατρέπει τους απολογητικούς, απολογιστικούς και συγχωρητικούς μονολόγους σε πλήρες θεατρικό έργο και που υπογράφει η Έρι Κύργια, μας μεταφέρει στο σπίτι της οικογένειας του συγγραφέα Μ. Καραγάτση. Μέσα σε τρεις ημέρες αγρύπνιας του λογοτέχνη και μέσα από το βλέμμα της μικρής Μαρίνας, αποκαλύπτονται όλα όσα στοίχειωσαν και πλήγωσαν μία από τις πιο γνωστές οικογένειες της Ελλάδας – ή απλώς μία οικογένεια. Και αν οι σκοτεινές στιγμές υπερέχουν των φωτεινών, η συμφιλίωση με το παρελθόν αποδεικνύεται ο μόνος δρόμος.

«Μέσα σε τρεις ημέρες αγρύπνιας του λογοτέχνη Μ. Καραγάτση και μέσα από το βλέμμα της μικρής Μαρίνας, αποκαλύπτονται όλα όσα στοίχειωσαν και πλήγωσαν μία από τις πιο γνωστές οικογένειες της Ελλάδας ή απλώς μια οικογένεια. Και αν οι σκοτεινές στιγμές υπερέχουν των φωτεινών, η συμφιλίωση με το παρελθόν αποδεικνύεται ο μόνος δρόμος».

Με τα λόγια αυτά περιγράφει ο Δημήτρης Τάρλοου τη νέα σκηνοθετική δουλειά του, την παράσταση «Το Ευχαριστημένο».

Στο ρόλο της Μαρίνας θα δούμε τη νεαρή Σίσσυ Τουμάση.

 

img_0055.jpg.1920x1080_q85_0.jpg

Διάρκεια: 90 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

Τιμές Εισιτηρίων: κανονικό 16 ευρώ, senior (άνω των 65): 14 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων: 12 ευρώ.

Εισιτήρια θα διατίθενται με προσφορά προπώλησης από 15 Σεπτεμβρίου: Εισιτήρια Α/Β ζώνης 12€ (αρχική τιμή 16€ και 14€ αντίστοιχα) μέχρι την ημέρα της πρεμιέρας στις  22/02.

Σημειώνεται ότι τον προσεχή Νοέμβριο ο Δημήτρης Τάρλοου θα παρουσιάσει το έργο «Η αγριόπαπια ή η διαλεκτική της μετα-αρετής» του Ερρίκου Ίψεν στο Θέατρο Πορεία, ενώ θα επαναλάβει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων τη «Μεγάλη Χίμαιρα».

Θέατρο Πορεία από 22 Φεβρουαρίου έως 3 Ιουνίου 2018.

 

img_1973_copy.jpg.1920x1080_q85.jpg