Ο "εαυτός", η θάλασσα και το ελληνικό τοπίο του Φίλιππου Τσιάρα

Ο "εαυτός", η θάλασσα και το ελληνικό τοπίο του Φίλιππου Τσιάρα

Το μάθημα θα εξερευνήσει την κριτική σκέψη και την εικονική εκτέλεση με έμφαση στην ανακάλυψη του καλλιτέχνη «από μέσα». Ένας προσωπικό ταξίδι μέσα στην περιπλοκότητα του κάθε υποψηφίου και στην ικανότητα του να εξελίσσει το δημιουργικό εαυτό του μέσα από την εικόνα που φτιάχνει για εκείνον.

 

Το μάθημα θα διερευνήσει το «Πορτραίτο», το «Αυτό-Πορτραίτο», τη Μορφή στο ελληνικό τοπίο και το ασυνήθιστο, καθώς και την πρόκληση της κατάκτησης της θάλασσας συμβολικά.

 

Οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν ψηφιακές μηχανές ή τελευταίας τεχνολογίας κινητά τηλέφωνα και έναν υπολογιστή για τεχνική δουλειά (για PhotoShop και άλλα. Στο δεύτερο μέρος του μαθήματος θα δοθεί έμφαση στην καταγραφή των εμπειριών των συμμετέχοντος και στο σχέδιο.

 

Το τετράδιο τους θα είναι ένα είδος μαρτυρίας και ημερολογίου της ελληνικής καλλιτεχνικής εμπειρίας, εφαρμόζοντας αρχές παραδοσιακού σχεδιασμού, ζωγραφικής, κολάζ, και εικονοκλαστικών διασκευών συμβατικών σχημάτων.

 

Με άλλα λόγια θα σας δοθεί η ευκαιρία να "επανεφεύρετε" τον εαυτό σας. Κριτικές σε καθημερινή βάση θα ασκηθούν στην υπηρεσία της επέκτασης της ανάλυσης, για να απλοποιηθεί το δημιουργικό «λεξικό» και για να σας προετοιμάσει να φανταστείτε τον εαυτό σας ως ένα ζωντανό, εργαζόμενο καλλιτέχνη.

 

Unbound Prometheus, είναι το όνομα του καλοκαιρινού κύκλου μαθημάτων του κου Τσιάρα, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το οποίο προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία σε μαθήματα, όπως: Πολιτικές Επιστήμες, Δημιουργικές Σπουδές, Οικονομικά, Θετική Ψυχολογία, Λογοτεχνία, Business, Digital Marketing, Ανάλυση Δεδομένων, Οικολογία, Visual Arts και άλλα.

 

Το πρόγραμμα θα λάβει χώρα στην Καβάλα, μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Ελλάδας, δίπλα στο βόρεια ακτογραμμή του Αιγαίου.

 

Το Unbound Prometheus είναι μοναδικό καθώς προσφέρει υψηλή ποιότητα μαθημάτων από ακαδημαϊκή πλευρά, αλλά και όσον αφορά στη διαμονή, στις εγκαταστάσεις και στις προγραμματισμένες δραστηριότητες.

 

Όλοι οι καθηγητές είναι ακαδημαϊκοί και διδάσκουν στα καλύτερα δυτικά πανεπιστήμια και κολέγια ή είναι διανοούμενοι δημόσιας αναγνώρισης και καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης, κάποιοι από τους οποίους, είχαν προσκληθεί, στο παρελθόν, να μιλήσουν σε TED Talks.

 

Οι κύκλοι των μαθημάτων θα είναι τρεις και θα διεξαχθούν ως εξής: ο πρώτος 13-21 Μαΐου 2018, ο δεύτερος 8-21 Ιουλίου 2018 και ο τρίτος 22 Ιουλίου - 4 Αυγούστου 2018. Το πρόγραμμα του Μαΐου θα διαρκέσει 8 ημέρες και απευθύνεται σε ενήλικες. Τα εντατικά μαθήματα του Ιουλίου θα διαρκέσουν 13 ημέρες και απευθύνονται σε σπουδαστές. Και οι δύο κύκλοι θα λάβουν χώρα στο Lucy Hotel, ξενοδοχείο 5 αστέρων.

 

Επίσης υπάρχει πρόβλεψη μειωμένης τιμής για συνοδούς των σπουδαστών.

 

Τα μαθήματα απευθύνονται:

 

  • Σε σπουδαστές/φοιτητές πανεπιστημίου που θέλουν να εμπλουτίσουν την εκπαίδευση τους και να ενδυναμώσουν την προετοιμασία τους για τις τελικές εξετάσεις. Μετά την πραγματοποίηση μαθημάτων, οι μαθητές με άριστες επιδόσεις, μπορούν να ζητήσουν συστατική επιστολή από τον επιμελητή - καθηγητή τους.
  • Μαθητές στις δύο τελευταίες τάξεις του Ενιαίου Λυκείου και οι οποίοι θέλουν να κάνουν αίτηση σε πανεπιστήμια, που αντιστοιχούν στο σκελετό μαθημάτων που θα παραδοθούν.
  • Ενήλικες που επιθυμούν να βιώσουν ευχάριστη μια εκπαιδευτική εμπειρία τέτοιου είδους.

 

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα προσφέρεται και σε Έλληνες κατοίκους με πρόβλεψη μειωμένης τιμής πακέτου. 

 

H προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Unbound Prometheus λήγει την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018.

 

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

 

Ο Φίλιππος Τσιάρας γεννήθηκε στην Ελλάδα και μεγάλωσε στην Αμερική, συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Έχει τιμηθεί με βραβεία, από διάφορους διεθνείς οργανισμούς μεταξύ των οποίων, το American Academy Award for Poetry, The Thomas Watson Fellowship, ενώ έχει προταθεί για το Blickle Stiftung International Photography διεθνές βραβείο Φωτογραφίας στη Γερμανία, όπως και για το Generali Assicurazioni Gold Medal Award για το έργο του "Civilita" στη Βενετία.

 

Έργα του και εκθέσεις του κου Τσιάρα εκτίθενται σε σημαντικές εκθέσεις μουσείων ιδιωτικές αλλά και δημόσιες, συμπεριλαμβανομένης και του The Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη.

 

Για περαιτέρω πληροφορίες, πατήστε εδώ, όπως επίσης και στο info@unboundprometheus.com.