Σήμερα η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2018

Σήμερα η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2018

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την επίσημη έναρξη των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Νότια Κορέα. Συγκεκριμένα στη 1 μετά το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) είναι προγραμματισμένη η Τελετή Έναρξης στο στάδιο της Αλπένσια.

 

Περίπου ένα δισεκατομμύριο θεατές από ολόκληρο τον πλανήτη αναμένεται να συντονίσουν τους δέκτες τους για να παρακολουθήσουν το υπερθέαμα των Νοτιοκορεατών. Παραδοσιακά, πρώτη στο Ολυμπιακό στάδιο της PyeongChang, στην παρέλαση των χωρών, θα μπει η Ελλάδα με σημαιοφόρο τη Σοφία Ράλλη, την τρίτη κατά σειρά γυναίκα που επιλέγει η ΕΟΕ καθώς το 2014 ήταν η Παναγιώτα Τσακίρη και το 2016 η Σοφία Μπεκατώρου.

 

Μετά την Ελλάδα θα ακολουθήσει η Γκάνα και η Νιγηρία στην πρώτη της εμφάνιση στην ιστορία των χειμερινών Ολυμπιακών. Οι χώρες θα παρελάσουν αλφαβητικά και σύμφωνα με τη γραφή των ονομάτων τους στο κορεατικό αλφάβητο. Βόρεια και Νότια Κορέα θα παρελάσουν μαζί υπό κοινή σημαία ως τελευταία χώρα, όπως ορίζει η παράδοση για τη διοργανώτρια.

 

 

c65d61080e25a449a10d3e7397f04b75.jpg

 

Το θέμα της τελετής των 23ων χειμερινών Ολυμπιακών είναι «Ειρήνη και ρυθμός» και σύμφωνα με κάποιους που ήταν παρόντες στην πρόβα τζενεράλε πρόκειται για ένα εκπληκτικό θέαμα το οποίο έχει επιμεληθεί ο ηθοποιός και παραγωγός Σονγκ Σέουνγκ και θα αφηγείται μια ιστορία σαν παραμύθι που θα αφορά πέντε παιδιά της επαρχίας Γκάνγκγουον (που βρίσκεται η Πιόνγκτσανγκ) και σε αυτό θα συμμετάσχουν χιλιάδες ηθοποιοί και χορευτές.

 

Η παράδοση και η καινοτομία θα είναι οι βασικοί άξονες αυτών των Ολυμπιακών. Η κορεατική μυθολογία είναι το θέμα των μασκότ τόσο των Ολυμπιακών, όσο και των Παραολυμπιακών Αγώνων. Η λευκή τίγρης Σοοχοράνγκ και η μαύρη αρκούδα Μπαντάμπι.

Περισσότερες από 100 χώρες και το μεγαλύτερο αριθμό αθλημάτων, αγωνισμάτων και κατηγοριών. Θα δοθούν περισσότερα από 102 σετ μεταλλίων, που είναι ρεκόρ.

 

Στην Πιονγκτσάνγκ θα λάβουν χώρα οι τελετές έναρξης και λήξης. Τα περισσότερα αθλήματα που έχουν να κάνουν με χιόνι ή πάγο θα διεξαχθούν στην παραλιακή πόλη Γκανγκγνεούνγκ.

 

Περίπου 3.000 αθλητές θα συμμετάσχουν σε 15 αθλήματα, κατά τη διάρκεια των αγώνων, που θα διαρκέσουν 17 μέρες. Η Ελληνική αποστολή εκτός από τη Σοφία Ράλλη περιλαμβάνει και τους Απόστολο Αγγέλη, Μαρία Ντάνου και Γιάννη Αντωνίου.

Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς:

Δευτέρα 12/2 Σοφία Ράλλη Αλπικό Σκι, Γιγαντιαία τεχνική κατάβαση γυναικών

Τρίτη 13/2 Απόστολος Αγγέλης Δρόμοι Αντοχής, Ατομικό Σπριντ, ελεύθερη τεχνική

Τετάρτη 14/2 Σοφία Ράλλη Αλπικό Σκι, Τεχνική Κατάβαση

Πέμπτη 15/2 Μαρία Ντάνου Δρόμοι Αντοχής, 10χλμ ελεύθερη τεχνική

Παρασκευή 16/2 Απόστολος Αγγέλης Δρόμοι Αντοχής, 15χλμ ελεύθερη τεχνική

Κυριακή 18/2 Ιωάννης Αντωνίου Αλπικό Σκι, γιγαντιαία τεχνική κατάβαση ανδρών

Πέμπτη 22/2 Ιωάννης Αντωνίου Αλπικό Σκι, τεχνική κατάβαση ανδρών

 

gettyimages-634329606_0_0.jpg

 

 

Στην Ελλάδα, οι 23οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, η οποία αναμένεται να μεταδώσει περισσότερες από 200 ώρες προγράμματος υψηλής ευκρίνειας. Το καθημερινό ραντεβού είναι προγραμματισμένο στις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα και για 15 ώρες μέχρι το τέλος του ημερήσιου προγράμματος θα υπάρχει πλήρης κάλυψη των αγώνων μέσω της ΕΡΤ2, της ΕΡΤ HD, καθώς και διαδικτυακά από το www.ert.gr.

 

Και φυσικά η Google αφιερώνει το σημερινό της doodle στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018.

Δείτε το εδώ.