Βάζε αντηλιακό και το χειμώνα και το δέρμα σου δε θα γεράσεις ποτέ

Βάζε αντηλιακό και το χειμώνα και το δέρμα σου δε θα γεράσεις ποτέ

Το αντηλιακό για το χειμώνα είναι από μόνο του οξύμωρο ισχύει. Αλλά σκεφτείτε ότι ο ήλιος επιδρά πάνω μας με μυστήριους τρόπους. Αν στέκεσαι πολλή ώρα στον ήλιο, ψήνεσαι, αναψοκοκκινίζεις, αισθάνεσαι τις ακτίνες του ηλίου να εισχωρούν σε κάθε πόρο του δέρματος σου.

Με τον ίδιο τρόπο εάν αποφεύγεις τον ήλιο και ψάχνεις παντού για σκιά, το δέρμα σου «στεγνώνει», σταφιδιάζει.

 

Έτσι λοιπόν, η λύση για κάθε εκδοχή του πώς κινείσαι σε σχέση με τον ήλιο το χειμώνα είναι μία: εάν εφαρμόζεις καθημερινά αντηλιακή κρέμα, τίποτα από όλα αυτά δε θα ναι πρόβλημα συν του ότι έχεις κάνει ένα βήμα μπροστά στο πώς κυλάει ο χρόνος και στη μελλοντική χρήση αντιρυτιδικών .

 

Υπάρχουν οι ακτίνες UVA και UVB. Οι πρώτες είναι οι ακτίνες με το πιο «μακρύ κύμα» επιρροής, 95% των ακτίνων UVA φτάνουν στην επιφάνεια της Γης. Μπορούν να αλλοιώσουν υην επιδερμίδα βαθύτερα, σε σχέση με τις ακτίνες UVB. Επίσης είναι υπεύθυνες για τον καρκίνο του δέρματος. Σε αυτές οφείλεις το όμορφο μαύρισμα σου το καλοκαίρι αλλά θέλουν προσοχή. Μπορούν επίσης να διαπεράσουν το ίδιο εύκολα και το γυαλί όπως και τα σύννεφα στον ουρανό.

 

Στον αντίποδα οι ακτίνες UVB είναι πιο soft γενικά, δε διεισδύουν στο δέρμα τόσο εύκολα. Είναι αυτές που προκαλούν το κοκκίνισμα και το γνωστό κάψιμο από τον ήλιο. Είναι πιο δυνατές από την αρχή της άνοιξης μέχρι τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου. Παρ’ότι δεν επιδρούν το ίδιο με τις UVA ακτίνες, αντικατοπτρίζονται στο χιόνι και στον πάγο, άρα μακροπρόθεσμα θέλουν αρκετή προσοχή εάν βρίσκεσαι σε βουνοπλαγιές για σκι το χειμώνα ή σε μεγάλο υψόμετρο μέρες που έχει ηλιοφάνεια.

Οπότε χρειάζεται μέτρο στο πόσο και πού βγαίνουμε, πόση ώρα περνάμε έξω και πώς προετοιμαζόμαστε για τις πρωινές μας εξορμήσεις, καθώς το ότι είναι χειμώνας δεν θα πρεπε να μας εφησυχάζει καθόλου απ’ότι φαίνεται.

Και ζούμε και σε μία από τις πιο ηλιόλουστες χώρες του πλανήτη. Η πρόνοια είναι η καλύτερη πρόβλεψη και να μην ξεχνάτε ποτέ την αντηλιακή σας. Χειμώνα καλοκαίρι!